Over Ons

Misschien heb je ze wel eens gezien met carnaval: onze stralende dansgardes. Al jarenlang zijn zij de parels aan de steek van de Prins & Jeugdprins(es) en treden zij enthousiast op met al hun ingestudeerde dansen.

Deze Dansgardes zijn verdeeld in twee dansgroepen, de mini-garde en de grote garde.

Kweekvijver

Naast de Mini Garde en de Grote Garde hebben we sinds enkele jaren een opleidingsgroepje voor de Mini Garde, De kweekvijver.  Meisjes die nog net te jong zijn of waarvan wij op de audities zien dat het nog te vroeg is om bij de Mini Garde te gaan kunnen hier starten. Zij trainen ook iedere week. Daarnaast krijgen zij ook een eigen dansje waarmee ze optreden bij een aantal kinderevenementen.

Leden

Sophie

Sophie Dielisse

Pleun

Pleun Kitslaar

Anouk

Anouk van Overdijk

Saar

Saar Nieborg

Esmee

Esmee van Overdijk

ZHD_FB profiel_blauw vaandel

ZHD_FB profiel_blauw vaandel

ZHD_FB profiel_blauw vaandel

Mini Garde

De mini-garde maakt deel uit het jeugdblok van het Rosmalens Carnaval, d.w.z. dat de mini-garde met onze jeugdprins(es) en zijn/haar gevolg vier dagen lang op stap gaat. Eigenlijk is de mini-garde ook een beetje bedoeld om de jongste dansmariekes klaar te stomen voor de grote-garde.

Leden

Isa

Isa Kuijpers

Anna

Anna Verbiesen

Yfke

Yfke Hanegraaf

Mirthe

Mirthe Venrooij

Nina

Nina Sleutjes

Lize

Lize Dielisse

Britt

Britt van de Liefvoort

Amelie

Amélie Verbiesen

Lara

Lara Kruijsen

Sanne

Sanne van Meurs

ZHD_FB profiel_blauw vaandel

ZHD_FB profiel_blauw vaandel

Grote Garde

De grote garde hoort dan ook bij de Prins en zijn Adjudant en zijn gevolg. Zij hebben een wat drukker programma en meestal gaan deze meiden dan ook tot in de late uurtjes mee op sjouw met onze Prins.

Leden

Nikki

Nikki Kersten

Femke

Femke Broos

Lucia

Lucia Vissers

Lieke Z

Lieke Zwijgers

Indy

Indy Romme

Vera

Vera van Pinxteren

Sara

Sara Kaddouri

Tessa

Tessa van Helvoort

Lieke H

Lieke van Heertum

Daphne

Daphne van den Broek

ZHD_FB profiel_blauw vaandel

ZHD_FB profiel_blauw vaandel

Algemeen

Natuurlijk gaan de gardes niet alleen op stap, ze krijgen goede begeleiding van een aantal vrijwillige dames die alle dagen mee gaan.

Ieder jaar in april vinden er audities plaats voor de dansgardes om zo weer nieuw danstalent aan te nemen. Na de audities gaan we weer flink aan de slag om nieuwe dansen te leren. Vanaf april tot aan carnaval trainen de meiden iedere week echt keihard! Er wordt meteen getraind voor een gardedans, een echte dansmariekedans. Het eerste optreden met deze gardedans zal zijn tijdens het 11-11 bal.

Naast een eigen gardedans trainen de meiden ook voor een gezamenlijke gardedans. Dit is een gardedans van de Mini Garde en de Grote Garde samen. Er staan dan wel 20 meiden op het podium, extra spectaculair dus!

Vanaf november wordt er getraind voor nog een dans: een showdans. Dit is een dans op bekende top-40 muziek of een zomerhit. De stijl is dan ook anders dan een gardedans, namelijk een combinatie van streetjazz en hiphop.

 

Naast de Mini Garde en de Grote Garde hebben we sinds enkele jaren een opleidingsgroepje voor de Mini Garde. Meisjes die nog net te jong zijn of waarvan wij op de audities zien dat het nog te vroeg is om bij de Mini Garde te gaan kunnen hier starten. Zij trainen ook iedere week. Daarnaast krijgen zij ook een eigen dansje waarmee ze optreden bij een aantal kinderevenementen.

Ook dit seizoen hebben we weer een geweldige Mini Garde, een super toffe Grote Garde en een enthousiast opleidingsgroepje. Zij zullen met veel plezier dit seizoen de nieuwe dansen weer aan jullie presenteren! Kom dus zeker een keer langs tijdens één van de optredens en bekijk de geweldige dansen van onze meiden!

Enthousiast geworden?

Mocht je na het lezen enthousiast zijn geworden? Voor meer informatie kunt u mailen naar dansgarde@zandhazendurp.nl.

Om bij de Mini Garde of de Grote Garde te dansen vinden eenmaal per seizoen audities plaats. Aanmelden voor de audities kan elk jaar tot 31 maart.

Voor de Mini Garde kun je aanmelden als je minimaal 6 jaar en maximaal 9 jaar bent.

Voor de Grote Garde kun je aanmelden als je minimaal 10 jaar en maximaal 13 jaar bent.

Ben je nog maar 5 jaar, dan mag je ook aanmelden. Je mag dan starten in het opleidingsgroepje. Aanmelden voor en starten bij het opleidingsgroepje kan het hele seizoen op ieder gewenst moment.

Alle trainingen vinden plaats op dinsdagavond.

Wie weet zien we jou volgend seizoen op het podium staan!