Zandhazendurp annuleert evenementen

ROSMALEN – Willen we niet allemaal graag in de toekomst kunnen kijken op dit moment ? Hoe moeten we omgaan met het komende carnavalsseizoen nu er nog geen vaccin tegen corona beschikbaar is ? Niemand weet het, en helaas kan niemand aan zien komen hoe de corona pandemie verder zal verlopen.

Het dagelijks bestuur van de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval heeft een besluit genomen inzake de komende carnavalsevenementen. Binnen de huidige regelgeving en het advies van het RIVM is het niet of nauwelijks mogelijk om activiteiten zoals gepland door te laten gaan. Daarnaast willen zij waken voor de gezondheid van de mensen die de evenementen bezoeken. Daarom komen de door hun geplande carnavalsevenementen tot 1 januari 2021 in Zandhazendurp  te vervallen.

Voor dit moment betekend dit dat zij niet overgaan tot het bekend maken van de nieuwe prins tijdens het jaarlijkse 11-11 bal en de jeugdraadsverkiezing annuleren die in november in de agenda stond.  In december, of indien eerder als daar reden voor zou zijn, gaat bekeken worden of dat er mogelijkheden voor carnavalsevenementen in januari en februari zijn. Tussentijds blijven zij de bevindingen van de Brabantse Carnavalsfederatie volgen, zeker nu het ook weer tijd is om met elkaar de bouwhal in te gaan om de wagens te gaan bouwen en de kleding te vervaardigen. Omdat niets zeker is, en we ook met elkaar niet weten wat er komen gaat adviseren zij de Zandhazendurpse clubkes om dit jaar geen grote carnavalswagens te gaan bouwen. We weten allemaal dat het niet mogelijk is om de mensen langs de optocht route op 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Gezelligheid staat bij het vieren van carnaval nu eenmaal voorop.