Hannus d’n Heiboertrofee voor Sjef van Creij

De Hannus d’n Heiboertrofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich vrijwillig inzet voor Rosmalen in het algemeen en het Zandhazendurps carnaval in het bijzonder. Op carnavalszaterdag 22 februari mag Sjef van Creij (57) de trofee uit handen van Prins Dirk d’n Urste in ontvangst nemen tijdens de intocht op De Driesprong.

Sjef, rasechte Zandhaas, is getrouwd met Wilma van Kasteren en samen hebben ze twee dochters. Minka en Joshja zijn beiden ook actief in het Zandhazendurps carnaval. In het dagelijks leven is Sjef automonteur en kartrekker bij de politieke partij Gewoon Gedreven. Sjef ontvangt de trofee voor zijn grote inzet voor het Rosmalens Carnaval.

Verdiensten

De lijst met verdiensten is groot. Het carnaval is Sjef dan ook met de paplepel ingegeven. Kent u hem niet als trompettist van CC De Kepkes, dan heeft u hem vast wel eens als Prins Josephus d’n Urste getroffen. Drie jaar lang zwaaide Sjef vol trots en toewijding de scepter over zijn Zandhazendurp. De eerste twee jaar met adjudant Helga aan zijn rechterzijde, het derde jaar met Adjudant Leon.

Tijdens zijn periode als prins van Zandhazendurp wist hij de commissaris van de Koning naar Zandhazendurp te halen en hiermee ons Durpke op de Brabantse carnavalskaart te zetten. Sjef is momenteel voorzitter van de Club van 111, de sponsorclub van Zandhazendurp. Sjef: “Ik heb alle drie de bestuursfuncties bij de Club van 111 doorlopen. Ik ben nu voorzitter, maar ik ben ook penningmeester en secretaris geweest. Ik loop al heel lang mee in Zandhazendurp. Mijn ouders namen mij al jong op sleeptouw. Tijdens het kindercarnaval zorgde mijn moeder er ieder jaar weer voor dat ik leuke unieke carnavalskleding kon dragen en niet de standaard boerenkiel.”

Muziek

In 1994 is Sjef samen met vrienden een instrument gaan leren en dat resulteerde in de oprichting van Team Plezier, een carnavalsclub die muziek maakte en een wagen bouwden. In 1996 stapte hij over naar CC De Kepkes, waar hij momenteel nog steeds muziek maakt. Begonnen op de bariton, stapte hij over naar de bas en momenteel is de trompet zijn instrument. En wanneer nodig zingt Sjef voor u met veel plezier het Rosmalens volkslied; M’n Eigen Durpke.

Daarnaast is hij regelmatig de gangmaker van de polonaise en dit jaar staat hij hoog in de Brabantse lijsten met zijn carnavalskraker ‘In Brabant hebben we nooit genoeg’ die hij samen met Frank Hoek gemaakt heeft.

55+ Carnaval

Naast het muziek maken organiseert Sjef samen met enkele ander commissieleden het 55+ Senioren carnaval op de dinsdagmiddag. Op dinsdag 25 februari wordt dit evenement vanaf 14.00 uur weer gehouden in De Kentering en het is voor iedereen gratis toegankelijk.

Trofee

Sjef: “Ik ben zeer vereerd om tot het illustere gezelschap van Hannus d’n Heiboertrofeewinnaars toe te mogen treden. De slechtste periode hebben we in Zandhazendurp wel achter de rug, Ik zie de stijgende lijn van het carnavalsfeest doorzetten. Daar zal ik mij in ieder geval voor blijven inzetten.