Uitslag 52e Reutemeteutrit 2019

52e Reutemeteutrit

Organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement!

Onder een heerlijk lentezonnetje gingen om 12:19 (11 voor half één) weggeschoten door Henk van Rooij, oud voorzitter van Quo Vadis, Prins Dirk d’n Urste en zijn adjudant Ton van start. Zij waren gekomen in bakkersoutfit compleet met warme worstenbroodjes. Als vervoersmiddel was gekozen voor de bakkerswagen van hun vader “Jan d’n Bies”, die 11 jaar geleden is overleden. Prins Dirk: “deze wagen weet zelf de weg door heel Zandhazendurp, dus dat is ons geheime wapen”. Het zou leiden tot de 66e plek in de eindklassering. Na de hoogheid volgde de hele Reutemeteut van overige deelnemers.

Aan de oproep van de organisatie om meer aandacht te besteden aan de versiering was massaal gehoor gegeven. Vele deelnemers hadden hun beste beentje voorgezet; De jury had daar meteen beeld en geluid bij. Een ode aan Ros Media, compleet met reporter, cameraman, een discjockey met discotheek. Het team bleef steevast in de rol, wat veel respect heeft afgedwongen bij de jury. De eerste prijs is voor startnummers 28  29  30, Raoul van de Nieuwendijk, Kelly van Santvoort, Edwin Schellekens, Melanie, Hans en Ankie van den Nieuwendijk.

Natuurlijk werd er ook weer een Miss Reutemeteut gezocht en gevonden; 2 zelfs!

Oogverblindend, charmant, een heel verzorgde presentatie, en het thema eer aan gedaan. De Moulin Rouge draait ook in Zandhazendurp in volle glorie. De titel Miss Reutemeteut wordt dit jaar gedragen door Susan van der Zande en Marloes Floris!

De tocht der tochten zelf was natuurlijk een aaneenschakeling van trucs, vallen en opdrachten, Miss Leutefleut en Hans Worst, die altijd weer tot vele hoofdbrekens leiden; daarvoor zorgt de nestor van dit evenement, Ad Sleutjes en zijn mede uitzetter, Pedri van der Plas wel voor!

Het pauzemoment was bij de uitspanning Texas aan de Schoolstraat, alwaar er weer een leuk “spelleke” mocht worden gespeeld. Een combinatie van behendigheid en tact. Wat opviel, was dat de deelnemers die de rit goed reden, dus met weinig strafpunten, bij het spel veelal slecht scoorden.

Onderweg waren er nog andere opdrachten; De ROS-Radio vragen waren weer terug. 22 deelnemers hadden alle vragen goed! Twee daarvan mochten na loting, een leuke prijs ophalen. Daarnaast werd er nog een beroep gedaan op de creativiteit van de deelnemers; A.C. Quo Vadis, de organiseerde vereniging van de Reutemeteutrit, bestaat dit jaar 60 jaar en dat vroeg om een loflied; Als basis was het Rosmalens Volkslied oftewel “m’n Eigen Durpke” gekozen, waarop door Erica van der Zanden een nieuw refrein was geschreven. Het was aan de deelnemers om daar een couplet bij te maken. Na inlevering werden de 5 beste geselecteerd door de jury (Erica van der Zanden en Herman Hubers) en deze mochten het lied live ten gehore brengen op het bal, samen met Erica. Uiteindelijk was de inzending van Henri van Deursen de beste met een goede 2e plek voor Annette en Ronnie Maurix.

Nadat alle “kleinere ”prijzen bekend gemaakt waren, was het dan rond 19:30 uur tijd voor de hoofdprijzen; deze werden door Prins Dirk d’n Urste, samen met presentator Marc van Nuland, bekend gemaakt en uitgereikt door de Missen Reutemeteut, Susan en Marloes.

De 1e prijs ging naar Ilse en Tim kerkhof, maar de 11e en tevens de hoofdprijs was voor Max van Schijndel en Floor Sutherland. Daarmee kwam er een einde aan een geslaagde rit met 100 deelnemers. Team Reutemeteut kijkt terug op een geslaagd evenement en gaat alvast rustig aan de slag met de 53e versie van deze mooie Zandhazendurpse traditie.

De uitslag vind u op onze Facebook pagina www.facebook.com/zandhazendurp