Hannus dun Heiboer trofee voor Hans de Wit

Hannus dun Heiboer trofee voor Hans de Wit

Hans de Wit (52) mag op zaterdag 2 maart de Hannus dun Heiboer trofee uit handen van Prins Dirk d’n Urste in ontvangst nemen. Hij krijgt deze prijs voor zijn grote inzet voor het Zandhazendurps carnaval en diverse andere evenementen. Op initiatief van ex-Prins Hannus d’n Urste werd tijdens de carnaval in 1991 voor de eerste keer de Hannus dun Heiboer trofee uitgereikt. Een jaarlijks terugkerende prijs die wordt toegekend aan een persoon (of vereniging) die veel vrijwilligerswerk doet voor Rosmalen in het algemeen met carnaval in het bijzonder. Dit jaar is uit de vele nominaties Hans de Wit als winnaar van de trofee gekozen.

Hans de Wit, een man met hart voor het verenigingsleven is negen jaar actief geweest bij de Raad van XI en het stichtingsbestuur van de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval. Meteen in zijn eerste jaar bij de Raad van XI kwam Hans in de sponsorcommissie terecht en niet veel later werd hij penningmeester. Vanaf dat moment was Hans betrokken bij iedere commissie en maakte hij vele vrijwillige uren voor het georganiseerd Zandhazendurps Carnaval. In 2018 hing hij zijn Raad van XI-pak aan de wilgen.

Triathlon

Samen met Paul Hazenberg en Norbert van der Plas haalde Hans het afgelopen jaar de triathlon terug  naar Rosmalen. Hans de Wit: “ Het succes van de triathlon was eigenlijk zoals ik had gehoopt. Toen de inschrijving eenmaal open ging, wist ik dat de startbewijzen snel uitverkocht zouden zijn. Er werd vooraf in Rosmalen al zoveel over gesproken, dat het wel goed zat. Gaandeweg hoorde ik van zoveel mensen dat ze vroeger al eens hadden meegedaan. We wilden ook graag dat juist de mensen uit Rosmalen de terugkeer zouden beleven. Dat is gelukt. Dat we nu voor de editie van 2019 binnen 1 dag al bijna uitverkocht waren, is natuurlijk helemaal super. Momenteel hebben we alleen nog een grote uitdaging om een extra hoofdsponsor voor het evenement aan te trekken.”

BAG

Naast het voorzitterschap van Loopgroep Rosmalen is Hans nog actief als voorzitter van de Bewoners Advies Groep Rosmalen (voorheen beter bekend als BIG). Deze adviesgroep beoordeelt subsidie aanvragen van bewoners in Rosmalen. Hierdoor is Hans goed op de hoogte van allerlei bewoners initiatieve. Hans : “Het betekent wel wat werk maar is erg leuk om te doen. Zo houd ik mezelf goed bezig!” U kunt er bij zijn als Hans op zaterdag 2 maart tijdens de officiële start van het Zandhazendurps Carnaval de Hannus dun Heiboer trofee krijgt uitgereikt op De Driesprong. Aanvang 15.00 uur.