Nieuwe jeugdprins voor Zandhazendurp

Zandhazendurp verwelkomt Jeugdprins Bas d’n Urste 

ZANDHAZENDURP – Daar stonden ze dan, elf jongens en meiden van diverse Rosmalense basisscholen op dat hele grote podium in de Kentering. Het was zondag 18 november en de  zenuwen gierden door hun kelen. Na een intensieve voorbereidingsperiode waren ze er helemaal klaar voor, klaar om de felbegeerde titel binnen te halen. De jury bestaande uit oud Jeugdprins Jens d’n Urste, Z.D.H. Prins Dirk d’n Urste en adjudant Ton hadden de moeilijke taak om een uiteindelijke winnaar aan te wijzen. Het is ze uiteindelijk wel gelukt. Bas van Meurs van Kindcentrum De Terp zal het komend carnavalsseizoen als Prins Bas d’n Urste de scepter zwaaien over jeugdig Zandhazendurp. Met aan zijn rechterhand adjudant Evie en ceremoniemeester Connor.

Elf deelnemers gaven zich op met als doelstelling de carnaval van hun leven te gaan beleven. Drie deelnemers kregen een functie en de rest nam plaats in de Jeugdraad van XI. Samen met de dansmariekes is het jeugdblok voor carnaval 2019 nu compleet.  De strijd verliep vlot, krachtige buuts volgden elkaar op en uit de elf deelnemers koos de jury de drie grootste kanshebbers. Die drie kregen vervolgens een improvisatieopdracht en daarmee lukte het Bas van Meurs om uiteindelijk de felbegeerde titel in de wacht te slepen.

De Jeugdraad van XI staat een mooi carnavalseizoen te wachten met optredens onder andere tijdens het Kansplus carnaval, de kinderfeesten, op de instellingen en wat dacht u van twee dagen op de prinsenwagen de kinderoptocht en de grote optocht mee mogen maken ! De jeugd heeft er in ieder geval heel veel zin in.