Zandhazendurp installeert Prins Dirk d,n Urste en Adjudant Ton

Zandhazendurp installeert Prins Dirk d,n Urste en adjudant Ton

Klaar om hun drèij te vééne in Zandhazendurp

ZANDHAZENDURP – Tijdens het jaarlijkse 11-11 bal wat op zaterdag 10 november plaats heeft gevonden  in De Kentering heeft Prins Josephus d’n Urste na drie regeer periodes afscheid genomen van zijn geliefde Zandhazendurp. De scepter droeg hij over aan zijn opvolger Z.D.H. Prins Dirk d,n Urste die samen met adjudant Ton het komend carnavalsseizoen zal heersen over Zandhazendurp.

Een verrassende onthulling tijdens het 11-11 bal in de Kentering. De nieuwe prins en zijn adjudant stappen geheel nieuw het Zandhazendurps carnaval binnen. Nog niet eerder zijn zij actief bezig geweest voor het plaatselijke carnavalsfeest. Zandhazendurp leeft en hoopt met de komst van Z.D.H. Prins Dirk d,n Urste en Adjudant Ton vele nieuwe carnavalsvierders aan te trekken.

D,n Hoogheid

Beide heren stellen zich graag aan u voor: Prins Dirk d,n Urste: ” Ik ben Dirk Verbiesen (45) en getrouwd met Sophie Fleur. Samen hebben we drie dochters:  Anna (8 ), Amélie (6 ) en Charlotte (4 ). Anna en Amélie dansen momenteel bij de dansmariekes. Mijn broer Ton is mijn adjudant en beide zijn wij opgegroeid in en rond de bakkerij van Verbiesen in de Molenhoek. Ik heb economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en ben werkzaam als beleggingsanalist bij  Evaluation Capital Management, een beleggingsfonds in Amsterdam. Ik ga regelmatig boksen en verder schilder ik graag als er nog wat vrije tijd overblijft. Ik ben net als Ton lid van Carnavalsvereniging ‘ T Moandag Mèrrege Klubke’, een vriendenclub opgericht in 1997, die het straatcarnaval een warm hart toedraagt. Voor mij is carnaval één van de mooiste momenten van het jaar. Ik kan daar weken, zelfs maanden naartoe leven. De gezelligheid, het buurten, het straatcarnaval, de optocht, het hoort er allemaal bij. Dit jaar is het thema voor Zandhazendurp: Daor kunde oewen drèij vééne. En dat is zeker waar. Ik heb het al om me heen zien gebeuren. Iedereen is welkom om dit mooie feest samen te vieren en dat is echt de kracht van ons mooie dorp.”

De prins zijn adjudant

Ton Verbiesen (44) en eveneens zoon uit een in Rosmalen bekende bakkersfamilie. Ton: “Ik ben al 44 jaar woonachtig in de Molenhoek. Ik ben vader van twee prachtige dochters Xara (13) en Liv (11) en sinds een jaar samenwonend met Natascha Janssen waardoor ik er nog drie bonuskinderen bij heb gekregen. Jan Paul (20), Robert Jan (14) en Nathalie (12). Na de middelbare school ben ik de opleiding tot brood- en banketbakker gaan volgen in Eindhoven. Voor mij een logische stap omdat wij tot 2001 een brood- en banketbakkerij aan de Oude Baan in Rosmalen runden. Ik heb 10 jaar in de bakkerij gewerkt tot mijn vader 65 werd en er een keus gemaakt moest worden. Ik had niet de ambitie om het bedrijf voort te zetten en daarom hebben wij op 14 juli 2001 die deuren voorgoed gesloten. Ik ben in september 2001 begonnen als croupier bij Holland Casino in Breda. Sinds 1 januari van dit jaar werk ik daar als shiftleader tafelspelen. Ik ben lid van Golfclub de Dommel in Sint Michielsgestel en speel daar in competitieverband bij heren 1. Zoals mijn broer al meld  ben ook ik lid van carnavalsvereniging T Moandag Mèrrige Klubke.