Scholenoptocht op vrijdag 9 februari in centrum Rosmalen

Scholenoptocht Zandhazendurp

Op vrijdagmorgen 9 februari zo rond de klok van 10.00 uur trekt er weer een vrolijke en kleurrijke stoet van basisschool leerlingen door de Dorpsstraat in Zandhazendurp. De leerlingen van maar liefst zes scholen trekken in optocht naar De Kentering om daar gezamenlijk het carnavalsfeest te vieren.

Op initiatief van de Hannusclub en dankzij de medewerking van heel veel vrijwilligers, clubkes, de SJV en de muziekklas van het Rodenborch College, wordt de scholenoptocht alweer voor de vijfde keer georganiseerd. Elke deelnemende basisschool legt eerst een eigen route af om vervolgens te verzamelen in de Striensestraat. Van daar uit gaat het gezamenlijk via de Nieuwstraat, de Dorpsstraat en over het Driesprongplein richting De Kentering waar het feestgedruis in alle hevigheid los kan barsten. DJ’s en muziekclubkes zorgen voor de muzikale noot. Voor en door kinderen zijn er allerlei leuke bezigheden.

Natuurlijk kunnen Prins Josephus d’n Urste en Jeugdprins Jens d’n Urste niet ontbreken op dit feest. Zij zullen ongetwijfeld ‘oog hebben vur’ onze schooljeugd en hun enthousiasme voor het carnaval overbrengen op de jeugd.

Voor de leerlingen die meedoen aan de scholenoptocht zou het natuurlijk leuk zijn wanneer zoveel mogelijk ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes langs de route een plaatsje zouden

zoeken om alle carnavaleske uitdossingen, bouwsels en versieringen te bewonderen. Zij zijn, nadat de stoet voorbij is getrokken, welkom in het café gedeelte van de Kentering. De zalen zijn uitsluitend toegankelijk voor de leerlingen, leerkrachten en de begeleid(st)ers.

Muzikanten gezocht

De organisatie is nog op zoek naar muzikanten die mee willen lopen in deze optocht. Bespeel jij een instrument wat in een carnavalsclub past en ben je op 9 februari 2018 beschikbaar tussen 8.45 uur en 10.15 uur, dan zijn wij op zoek naar jou ! 5 eenvoudige nummers worden om 8.45 ingestudeerd om vervolgens de kinderen tijdens hun optocht te kunnen begeleiden. Doe je mee ? Mail dan naar tonvandeliefvoort@ziggo.nl