Intocht Plus op zaterdag 10 februari

Oh Hannus heb toch oog voor mij 

Kinderoptocht en theater opnieuw smaakmakers van Intocht Plus

Hanneke, helemaal verliefd op Hannus smeekt om zijn aandacht. Dat zie je terug in de kolderieke theatervoorstelling op zaterdag 10 februari bij de Intocht Plus waar Prins Carnaval op De Driesprong wordt ingehaald. Prins Josephus d’n Urste zal opnieuw zijn opwachting maken in Zandhazendurp. Dit keer met Jeugdprins Jens aan zijn zijde.

De Hannusclub die jaarlijks de Intocht organiseert, waarbij de Kinderoptocht een belangrijk onderdeel is, heeft weer een beroep gedaan op Petra Kagchelland en haar Studio P-Act.
Petra en haar team hebben de laatste paar jaar een extra dimensie toegevoegd aan het Pleinprogramma op Carnavalszaterdag met leuke theatervoorstellingen.
Petra: “Net als vorig jaar bouwen we het verhaal, nu geschreven door Sophie Fleur, rond Hannus en Hanneke waarbij het thema van dit jaar ‘Hè oog vur mekaar’ de rode draad vormt. Behalve dat er vaart zit in het programma zal het publiek ook verrast worden met onverwachte acts. Ik vind het namelijk zo leuk om ook op die middag te laten zien dat samenwerking bij het Rosmalense verenigingsleven zo geweldig is. Muziek, zang en dans worden ingevuld door Bende Gek, de Mini Garde en Dansmariekes, dansstudio Dream Dance en het Rosmalens Mannenkoor dat samen optreedt met Bende Gek. Genoeg bouwstenen om er op de Driesprong iets moois van te maken. Het programma begint om 14.00 uur.”

Kinderoptocht

Terwijl jong en oud zich naar het Driesprongplein begeven om daar alvast in carnavalsstemming te komen, verzamelen zich bij het SJV-gebouw aan de Mimosastraat de deelnemers aan de traditionele kinderoptocht. Een kinderoptocht die ongetwijfeld ‘oog hed vur’ het  carnaval van vandaag de dag.  Een stoet die bol staat van de muziek en die even voor de klok van 15.00 uur van start zal gaan. Het kleurrijke gezelschap trekt via de Nieuwstraat naar de Dorpsstraat en voert rechtstreeks naar de speciaal voor de deelnemers gereserveerde loge op de Driesprong.

Meedoen is voor de jeugd elk jaar weer een geweldige ervaring.  Het inschrijven (tot 16 jaar) is gratis. Behalve een traktatie en een leuk aandenken doen de deelnemers ook een fantastische ervaring op. Het thema ‘Zandhazendurp hè oog vur mekaar’ is een mooie uitdaging om de creativiteit op uit te leven. Wat de jeugd maakt of laat zien is natuurlijk ook bruikbaar voor de Grote Optocht op zondag. Op aanvraag zijn gratis grote bolderkarren in bruikleen beschikbaar.

Aanmelden

Aanmelden kan, het liefst per e-mail kinderoptocht@gmail.com of bij Marcel van de Oetelaar van de organiserende Hannusclub, telefoon 073-6420191. Meer informatie en een digitaal inschrijfformulier is ook te vinden op  de site zandhazendurp.nl.
Verlies elkaar niet uit ’t oog en vier saamhorig het Zandhazendurpse Carnaval,  daar is het de organiserende Hannusclub ieder jaar om te doen. Ook dit jaar staat de Intocht Plus weer garant voor een spetterende opmaat voor drie dagen carnavalsplezier dat begint met de sleuteloverdracht door de kersverse Burgemeester Jack Mikkers met in zijn gezelschap Wim van de Donk, Commissaris van de Koning in Brabant.