Prins Josephus d’n Urste op herhaling met nieuwe adjudant

Nieuwe carnavalsseizoen geopend in Zandhazendurp Rosmalen

Prins Josephus d’n Urste op herhaling met nieuwe adjudant

ROSMALEN – Sjef van Creij zal voor de derde keer de scepter over Zandhazendurp zwaaien als Prins Josephus d’n Urste. Dit keer met adjudant Leon van Buul aan zijn rechterzijde. Beide heren werden het druk bezochte 11-11 bal in Cafè-zaal D’n Beer geïnstalleerd door Patrick van Pinxsteren, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval. Voor het jaarlijkse thema is dit seizoen gekozen voor: Hè oog vur mekaar.

 

Prins Josephus d’n Urste

Sjef van Creij is geen onbekende in Zandhazendurp. De afgelopen twee jaren zwaaide hij ook al de scepter over zijn Zandhazenrijk. Toen met adjudant Helga van den Akker aan zijn zijde. Dit jaar is de eer aan Leon van Buul om Sjef bij te staan.  Sjef die actief is in de politiek is met zijn partij Gewoon GeDREVEN de eerste die zich heeft aangemeld voor de verkiezingen in maart 2018. Hij komt uit een echte Rosmalense familie en heeft het carnaval met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn hele gezin viert carnaval. Dochter Minka zal dit jaar als begeleidster bij de dansmariekes aan de slag gaan. Josephus kijkt uit naar de sleuteloverdracht op de carnavalszaterdag en is benieuwd hoe burgemeester Jack Mikkers hiermee om zal gaan.  Ook het bezoek dat de commissaris van de Koning Wim van de Donk tijdens de intocht aan Zandhazendurp zal brengen is als spannend te omschrijven. Daarnaast maakt hij zich zorgen om zijn residentie De Kentering. Zullen we daar met carnaval weer terecht kunnen? Josephus: “Zandhazendurp klimt momenteel uit een dipje omhoog en het zou zonde zijn als we niet in De Kentering als residentie terecht kunnen.”

 

Adjudant Leon

Adjudant Leon van Buul kent het klappen van de carnavalszweep als geen ander. Hij was enkele jaren geleden zelf nog prins van Terperdurp (Engelen.  Hij is nauw verbonden met,  en werkzaam voor de FEN (Federatie Europese Narren ). Leon woont samen met zijn vrouw Charlotte waarmee hij in december 45 jaar getrouwd is op de Trappistenborch. Hij heeft 3 dochters, 3 kleinzonen en 1 kleindochter, een gezegend man dus ! Hij is in de diverse functies al 48 jaar actief in het georganiseerd carnaval.

Leon is door Sjef van Creij benaderd voor de functie als adjudant en heeft er zin in. Hij is er klaar voor om oude bekenden en andere Zandhazen tijdens het carnavalsfeest tegen te komen en met hun het feest der feesten te vieren. Leon: “As GE oog het voor elkaar is het zelden uit het oog, uit het hart.”

Prins Josephus en zijn gevolg zijn te volgen via www.zandhazendurp.nl en www.facebook.com/zandhazendurp