Jeugdprins Jens d’n Urste zwaait scepter over jeugdig Zandhazendurp

Strijd is gestreden en de jeugdraad van XI geïnstalleerd

Jeugdprins Jens d’n Urste verovert Zandhazendurp

ZANDHAZENDURP – Jens van der Doelen (11) gaat carnaval vieren als Jeugdprins Jens d’n Urste van Zandhazendurp. Met naast hem aan zijn rechterzijde Adjudant Merle van Helvoort (11 ) en Ceremoniemeester Sanne Zwijgers (11 ) . Samen met de op 12 november geïnstalleerde Jeugdraad van XI gaan ze er een mooi feestje van maken.

Ze waren er allemaal klaar voor, de 28 dansmariekes van de Kweekvijver, de Mini Garde en de Grote Garde. Als vroeg stonden ze klaar bij Danscentrum Rosmalen op Coudewater om op de foto te mogen. Nieuw carnavalsseizoen, nieuwe leden, nieuwe foto’s.  En dat allemaal terwijl de kandidaten voor de jeugdraadsverkiezing al zenuwachtig rond liepen en toekeken. Zij zouden zichzelf gaan presenteren aan het toegestroomde publiek.  Voor een bomvolle zaal brachten zij hun buut, dansje of presentatie. Daarna maakte de jury de 3 eindkandidaten bekend en na een vervolgopdracht was de strijd snel gestreden.

Jeugdprins Jens d’n Urste

Jens van der Doelen is 11 jaar en zit op Basisschool De Sprong in groep 7. Voetbal en OJC zijn zijn lust en leven en zijn buut ging daar dan ook over. Het carnavalsfeest is Jens met de paplepel ingegoten, zijn ouders zijn actief bij CC De Kepkes. Het enthousiasme van Jens heeft hem besloten om mee te doen aan de jeugdraadsverkiezing, en met succes !

 

Adjudant Merle van Helvoort

Ook adjudant Merle van Helvoort is 11 jaar oud. Zij zit op Basisschool de Masten in groep 8. Merle is dol op korfbal en haar hond Noortje. Ook Merle is geen vreemde in Zandhazendurp. Met de Mallehaozen uit de Maliskamp deed ze al drie keer in de grote optocht van Zandhazendurp mee.

 

Ceremoniemeester Sanne Zwijgers

Ceremoniemeester Sanne zit op Basisschool De Borch en ook zij is 11 jaar oud. Sanne is de creatieve duizendpoot van dit gezelschap. Sanne knutselt, tekent, ontwerpt en naait graag. En ook behoort klassiek ballet tot haar hobby’s.  Sanne is een echt feestbeest, ze heeft er ontzettend veel zin in.

 

In de Jeugdraad van XI hebben verder plaats genomen: Roel Kitslaar, Connor en Megan Claassen, Tygo Hanegraaf, Mila Spijker, Iris Fiers en Evie van Heertum.

Het jeugdblok van Zandhazendurp is te volgen via www.zandhazendurp.nl en www.facebook.com/jeugdblok-zandhazendurp